چکیده
امروزه، اکثر پروژههای ساخت و ساز را میتوان به عنوان مسائل پیچیده و مبهم در نظر گرفت. هر نوعی از این پروژهها، پیچیدگیها و مشخصات خاص خود را دارد، در نتیجه به روشها و راهحلهای مدیریتی خاص خود نیازمند است. با توجه به توسعه سریع شهرها، ساخت و سازهای زیرزمینی در مناطق شهری، از قبیل ساخت و ساز مترو، به طور گستردهای برای گسترش زندگی روزمره بشر به فضاهای زیرزمینی، مورد استفاده قرار گرفته اند. بنابراین شناخت المانهای پیچیده ساخت مترو میتواند نقش مهمی در مدیریت و برنامهریزی آن داشته باشد. هدف این مطالعه، بررسی این پیچیدگیها در ساخت مترو میباشد. این امر میتواند موجب احتمال پیشبینی پذیری بالای این چالشها شود. از آنجا که پروژه های مترو جزء پروژههای زیرزمینی شهری هستند، مسائل داخلی و خارجی مطالعه می شوند و اثرات آنها بر مدیریت پروژه مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. نتیجه گیری می شود که تفاوتهای استثنایی در مدیریت و برنامهریزی اینگونه ساخت و سازها، به این علت است که پیچیدگی های داخلی و خارجی به صورت همزمان واقع میشوند.
1-مقدمه
همه روزه با تغییر در فناوری ها و الگوهای زندگی بشر، پروژههای ساخت و ساز متنوعی در سراسر دنیا، در حال رشد و توسعه میباشند. با این حال، پیچیدگیهای پروژههای جدید موجب ایجاد چالشهایی در برنامهریزی و مدیریت پروژه می شود. بر اساس مطالعات باسارنی در سال 1966، تمامی پروژههای ساخت و ساز را میتوان به عنوان پروژههای پیچیده طبقهبندی کرد. دلیل این امر، ارتباط مستقیم بین پیچیدگی و وجود انواع بخش های وابسته به هم است که بایستی با توجه به شرایط وابستگی به هم و در عین حال متمایز بودن، مدیریت شوند. روشها و تکنولوژیهای مختلف جدیدی در انواع مختلف ساخت و ساز مورد استفاده قرار میگیرند. هر یک از این پروژهها مشخصات و پیچیدگیهای خاص خود را دارد که منجر به ابهامات میگردند. این امر نشان میدهد که موفقیت در یک پروژه، مستلزم راهحلهای مدیریتی است که بر اساس میزان پیچیدگی آن پروژه به طرز مناسبی انتخاب میگردند...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.