چکیده
این مقاله اضافه ولتاژ و رفتار الکترومغناطیسی گذرای ناشی از اصابت مستقیم یا غیر مستقیم صاعقه به توربینهای بادی را مورد مطالعه قرار میدهد. به دلیل رشد سریع تولید انرژی باد، آسیبهای وارده به توربینهای بادی ناشی از صاعقه، اهمیت بیشتری پیدا کردند. در این مقاله به منظور فراهم کردن دیدی عمیقتر به فرایند حفاظت از توربینهای بادی در برابر صاعقه، رفتار گذرای سیستم را به دقت توصیف میکنیم، و از ورژن بازسازی شدهی (RV) برنامهی رفتارگذرای الکترومغناطیسی (EMTP) استفاده میکنیم. در این مقاله دو توربین بادی متصل به هم را در شرایطی که صاعقه مستقیما به پره برخورد کند و نیز در شرایطی که صاعقه در نزدیکی برج، به خاک برخورد کند، مورد مطالعه قرار میدهیم. شبیهسازیهای کامپیوتری با EMTP-RV ارائه میشوند و نتیجهگیریها از آنها استخراج میشود.
فهرست مطالب
1-مقدمه
2-توصیف توربینهای بادی
3-مدلسازی EMTP
4-بررسی موردی
5-نتیجهگیری
1-مقدمه
انرژی باد یکی از منابع انرژیهای تجدیدپذیر برای تولید توان است و به سرعت در حال رشد است[1] . مخصوصا در کشورهای اروپایی از جمله ایرلند[2] ، دانمارک [3] و پرتغال [4,5].
اصابت صاعقه به سیستمهای منبع تغذیه میتواند اضافه ولتاژهای خطرناکی ایجاد کند و به تجهیزات آسیب میزند. توربینهای بادی خیلی نسبت به صاعقه آسیب پذیر هستند، صاعقه میتواند آسیب جدی به اجزای توربین بادی وارد کند[6] . آمار موجود نشان میدهند که سالانه بین 4 تا 8 درصد توربینهای بادی در اروپا در اثر صاعقه آسیب میبینند...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.