چکیده
پیش زمینه: آماره کاوشی فضایی پیشنهاد شده توسط کالدورف بر بسیاری از مطالعات همه گیرشناسی برای شناسایی خوشه اعمال شده است. با این وجود، این آماره کاوشی یک پنجره دایره ای را برای تعریف نواحی خوشه ای بالقوه به کار می برد و در نتیجه، شناسایی خوشه های غیردایره ای واقعی در آن با مشکل مواجه می شود. آماره جدید پیشنهاد شده توسط دازمال و آسونکائو برای شناسایی خوشه های غیردایره ای، قابلیت شناسایی خوشه ای با شکل بسیار بی قاعده را دارد اما خوشه هایش بسیار بزرگتر از خوشه واقعی فرض شده در آزمایش هاست.
روش ها: ما یک آماره کاوشی فضایی منطعف پیشنهاد می کنیم که بتواند خوشه های دارای اشکال بی قاعده را در همسایگی نسبتاً کوچک هر ناحیه شناسایی کند. به کمک شبیه سازی مونت کارلو با فرض مدلهای خوشه ای نقاط پرخطر دایره ای و غیردایره ای متعدد، عملکرد آماره کاوشی فضایی پیشنهاد شده با عملکرد آماره کاوشی فضایی دایره ای کالدروف مقایسه می شود. برای مقایسه، ما یک توزیع توان دومتغیری جدید پیشنهاد می کنیم که به کمک تعداد نواحی شناسایی شده به عنوان محتمل ترین خوشه و تعداد نواحی پرخطر موجود در محتمل ترین خوشه رده بندی می شود.
نتایج: آماره های کاوشی فضایی دایره ای، سطح بالای دقت را در شناسایی دقیق خوشه های دایره ای نشان می دهند. آماره کاوشی فضایی پیشنهادی، توان معمول خوبی دارد و علاوه بر این، توانایی شناسایی خوشه های پرخطر غیردایره ای به نحو بسیار دقیق تر نسبت به خوشه های دایره ای را دارد.
نتیجه گیری: آماره کاوشی فضایی پیشنهاد شده برای اندازه خوشه کوچک تا متوسط تا 30 به خوبی عمل می کند. برای اندازه خوشه بزرگتر، این روش عملاً امکان پذیر نیست و الگوریتم کارآمدتری موردنیاز است.
1-مقدمه
سوال در این باره که آیا انواع بیماری را می توان در فضا خوشه بندی کرد، در مقالات علمی بسیار موردتوجه بوده است [1-4]. اگرچه، آزمایش های آماری بسیاری برای خوشه های بیماری پیشنهاد شده اند، اغلب آزمایش ها به علت یک یا دو پارامتر ناشناخته که باید قبل از کاربرد تنظیم شود، دچار مشکلات متعددی می شوند. به عنوان مثال، در روش کوزیک و ادواردز [5]، تعداد k همسایه نزدیک نامعین است و در روش بیساگ و نیوول [6]، تعداد موارد برای اندازه خوشه نامعین است. تا جایی که ما می دانیم، آماره کاوشی فضایی پیشنهاد شده توسط کالدورف [7، 8] و آزمون رویدادهای فزونی بیشینه تانگو [9، 10] استثنا هستند و آزمایشهای متعددی را در نظر می گیرند تا بتوانیم اندازه بیشینه خوشه را تشخیص دهیم. به ویژه، آماره کاوشی فضایی دایرهای کالدروف در انواع مطالعات همه گیرشناسی برای شناسایی خوشه مورد استفاده قرار گرفته است (به عنوان مثال، [11-13] را ببینید)...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید